Proizvodnja fijata "500L" krajem maja

Bez autora
Apr 03 2012

Serijska proizvodnja novog modela automobila "500 L" u pogonima u Fijat automobili Srbija ćekrenuti krajem maja. 16. aprila će početi probna proizvodnja ovog modela automobila koji je nedavno imao svetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi. Svi strukturni radovi, bitni za fabriku i dobavljače su u jeku i biće završeni do 15. aprila. Vrednost tih radova je oko tri miliona dinara i finansira ih Vlada Srbije. Rade se tri mosta i rekonstruišu četiri saobraćajnice dužine ukupno do tri kilometra, koje se nalaze unutar fabrike ili povezuju fabriku sa komponentašima. Do kraja godine trebalo bi sa proizvodnih traka u Kragujevcu da siđe oko 30.000 automobila marke "500 L" koji će već od juna da krenu put Bara u Crnoj Gori, ka kupcima u inostranstvu. Cena tog modela je oko 16.000 evra, a cilj je da iduće godine u Kragujevcu bude proizvedeno oko 160.000 automobila.

Proizvodnja fijata "500L" krajem majaGradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je danas da će serijska proizvodnja novog modela automobila "500 L" u pogonima u Fijat automobili Srbija krenuti krajem maja.

Prema rečima Stevanovića, 16. aprila će početi probna proizvodnja ovog modela automobila koji je nedavno imao svetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi.

Stevanović je, gostujući na lokalnoj TV Kragujevac, rekao da svi strukturni radovi, bitni za fabriku i dobavljače su u jeku i biće završeni do 15. aprila.

Vrednost tih radova je oko tri miliona dinara i finansira ih Vlada Srbije, rekao je Stevanović.

Stevanović je objasnio da se rade tri mosta i rekonstruišu četiri saobraćajnice dužine ukupno do tri kilometra, koje se nalaze unutar fabrike ili povezuju fabriku sa komponentašima.

Kako se najavljuje, do kraja godine trebalo bi sa proizvodnih traka u Kragujevcu da siđe oko 30.000 automobila marke "500 L" koji će već od juna da krenu put Bara u Crnoj Gori, ka kupcima u inostranstvu.

Cena tog modela je, prema dosadašnjim najavama, oko 16.000 evra, a cilj je da iduće godine u Kragujevcu bude proizvedeno oko 160.000 automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik